AZ ÁTADÁS HELYSZÍNE:
Vértes Múzeum udvara, Csákvár


AZ ÁTADÁS IDŐPONTJA:
Minden csütörtökön 18:0
0-19:00-ig.

Nézet: Lista / Táblázat
Mutat:
Rendezés:
Termelő:
 Csurgódombi BRIE
Csurgódombi BRIE - fehérpenészes lágy sajt A Brie, a királyok sajtja. Ízes, krémes, ahogy a vásárlóink nevezik, kicsit “franciás". 4-6 hétig érleljük. A friss brie-nek kellemes vajas, enyhén gombás-mogyorós íze van, ami hidegen nem, de szobahőmérsékleten érezhető igazán. Ehhez az ízhez nagyon jól passzol az alma, szőlő, körte, dió, kesu, de eperrel, málnával s más erdei, bogyós gyümölccsel, vagy a belőlük készült lekvárral is finom. Íze legjobban a vörösborral harmonizál, de friss rozéval, lágy sauvignon blanc-nal, pezsgővel is érdemes kipróbálni. Borsajt, desszersajt, falatozós, szendvicssajt. Összetevők: teljes értékű ...
7 990 Ft/kg
}
BAKONYHEGYI Érlelt 5-7hó
BAKONYHEGYI Érlelt 5-7hó - Alpesi jelleg, 5-7 hónapig érlelt Diós, ehény édes íz, selymes állag. A sajtok legalább 20 kilogrammos gurigákban érnek 85%os páratartalomban megfelelő hőmérsékleten. A negyedik hónapban jelennek meg a karakterére jellemző ízek a sajtban.  Borsajt, desszersajt, de egy jó szendvicset vagy tésztaételt is fel tudsz dobni vele. Sütőben sültek tetején barnásra, ropogósra sül. Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra Allergén: TEJ TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előcsalogathatja a rejtett ízeket is. Minimum rendelés: 15dkg Tárolás:&nb...
9 600 Ft/kg
}
BAKONYI BLUE - kékpenészes
BAKONYI BLUE - kékpenészes félkemény sajt Ízében az angol 'Stilton' és a francia 'Bleu d' Auvergne' kékpenészes sajtok ízvilágára emlékeztetnek. Ízes, krémes, vajas állag, kellemesen sós és erőteljes íz. Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra, nemespenész Allergén: TEJ TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előcsalogathatja a rejtett ízeket is. Minimum rendelés: 15dkg Tárolás: Hűtve tárolandó, 2-6°C  között. ...
9 600 Ft/kg
}
Grillsajt (Halloumi féle)
Serpenyőben süthető, rántható, grillezhető Halloumi féle grill sajt. A Csurgódombi Grill sajt nem gumis, és nem nyikorog a fogaid alatt. Lefagyasztható, gyors megoldás ha nincs idő főzni. Eltarthatóság: 12 nap Rendelési egség: 350g
7 000 Ft/kg
}
Orda
Orda, savósajt. Kiváló helyettesítője a túrónak, csak krémesebb, lágyabb, és alacsonyabb a zsírtartalma. Ordából készülhet “túró”gombóc, “túrós”csusza, kapros-ordás palacsinta, körözött, sütemények, kapros-ordás nokedli…stb
4 800 Ft/kg
}
Pattanós - Montasio jellegű, 10-12 hónapig érlelt
Pattanós - Montasio jellegű, 10-12 hónapig érlelt  A Csurgódombi Pattanós, a hosszan érlelt olasz Montasio sajt karakterjegyeit hordozza magában, sötétebb szín, karakteres íz és a szájban krémesen olvad. Desszertsajtnak, borkorcsolyaként ajánljuk, illetve a Parmezán sajt helyettesítésére is kiváló. Olaszországban a Montasiot lereszelve és hagymával, aprított krumplival összesütve tipikus helyi ételt, úgynevezett fricót sütnek belőle öblös serpenyőben. Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra Allergén: TEJ TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előc...
13 600 Ft/kg
}
Pikáns (4+ hó érlelésű)
Enyhén fanyar ízvilágú, Manchego jellegű, 4-12 hónapig érlelt sajt. Idősebb korában parmezán helyettesítő tud lenni.
9 600 Ft/kg
}
TrapPISTI - 6 hétig érlelt  félkemény sajt
TrapPISTI - 6 hétig érlelt  félkemény sajt A Trappista sajt előnyös tulajdonságait magtaláljuk a Csurgódombi TrapPISTI sajtban. Félkemény, krémes, reszelhető, kiválóan olvad, pirul, nyúlik, tökéletes hétköznapi konyhasajt: szendvicsekbe, pogácsákba/ra, töltött húsokba, tepsis ételek tetejére, melegszendvicsre, és rántott sajtnak is ajánljuk. Íze és illata is kellemesen savanykás, enyhén sós. Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra Allergén: TEJ TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előcsalogathatja a rejtett ízeket is. Minimum rendelés: 15d...
7 400 Ft/kg
}