Csurgódombi BRIE - fehérpenészes lágy sajt
A Brie, a királyok sajtja. Ízes, krémes, ahogy a vásárlóink nevezik, kicsit “franciás". 4-6 hétig érleljük. A friss brie-nek kellemes vajas, enyhén gombás-mogyorós íze van, ami hidegen nem, de szobahőmérsékleten érezhető igazán. Ehhez az ízhez nagyon jól passzol az alma, szőlő, körte, dió, kesu, de eperrel, málnával s más erdei, bogyós gyümölccsel, vagy a belőlük készült lekvárral is finom. Íze legjobban a vörösborral harmonizál, de friss rozéval, lágy sauvignon blanc-nal, pezsgővel is érdemes kipróbálni. Borsajt, desszersajt, falatozós, szendvicssajt.
Összetevők: teljes értékű ...
7 990 Ft/kg
}
|
|
BAKONYI BLUE - kékpenészes félkemény sajt
Ízében az angol 'Stilton' és a francia 'Bleu d' Auvergne' kékpenészes sajtok ízvilágára emlékeztetnek. Ízes, krémes, vajas állag, kellemesen sós és erőteljes íz.
Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra, nemespenész
Allergén: TEJ
TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előcsalogathatja a rejtett ízeket is.
Minimum rendelés: 15dkg
Tárolás: Hűtve tárolandó, 2-6°C között.
...
9 600 Ft/kg
}
|
|
Orda, savósajt.
Kiváló helyettesítője a túrónak, csak krémesebb, lágyabb, és alacsonyabb a zsírtartalma. Ordából készülhet “túró”gombóc, “túrós”csusza, kapros-ordás palacsinta, körözött, sütemények, kapros-ordás nokedli…stb
4 800 Ft/kg
}
|
|
Pattanós - Montasio jellegű, 10-12 hónapig érlelt
A Csurgódombi Pattanós, a hosszan érlelt olasz Montasio sajt karakterjegyeit hordozza magában, sötétebb szín, karakteres íz és a szájban krémesen olvad.
Desszertsajtnak, borkorcsolyaként ajánljuk, illetve a Parmezán sajt helyettesítésére is kiváló. Olaszországban a Montasiot lereszelve és hagymával, aprított krumplival összesütve tipikus helyi ételt, úgynevezett fricót sütnek belőle öblös serpenyőben.
Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra
Allergén: TEJ
TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előc...
13 600 Ft/kg
}
|
|
Enyhén fanyar ízvilágú, Manchego jellegű, 4-12 hónapig érlelt sajt. Idősebb korában parmezán helyettesítő tud lenni.
9 600 Ft/kg
}
|
|
SCAMORZA - gyúrt sajt, érlelt mozarella
A Scamorza eredetileg egy olasz, gyúrt, tehéntejből készült sajt, amely a pasta filata családjába tartozik, és textúrája egy érlelt, szárított mozzarelláéhoz hasonlítható. A mozzarelláéhoz hasonló sajtkészítési folyamat végén a sajtokat zsinórba akasztják, hogy körülbelül egy-két hétig érlelődjenek. Az akasztásról kapta a Scamorza nevet, ami Dél-Olaszországban azt jelenti, hogy „lefejezték”. A Scamorza textúrája rugalmas, szálas és kevesebb nedvességet tartalmaz, mint a Mozzarella. Ráadásul az íze pikánsabb, tejesebb és krémesebb. A Scamorzát a konyhában a mozzarella helyettes...
7 990 Ft/kg
}
|
|
TrapPISTI - 6 hétig érlelt félkemény sajt
A Trappista sajt előnyös tulajdonságait magtaláljuk a Csurgódombi TrapPISTI sajtban. Félkemény, krémes, reszelhető, kiválóan olvad, pirul, nyúlik, tökéletes hétköznapi konyhasajt: szendvicsekbe, pogácsákba/ra, töltött húsokba, tepsis ételek tetejére, melegszendvicsre, és rántott sajtnak is ajánljuk. Íze és illata is kellemesen savanykás, enyhén sós.
Összetevők: teljes értékű nyers tehénTEJ, oltó, só, baktériumkultúra
Allergén: TEJ
TIPP: Fogyasztás előtt tartsa szobahőmérsékleten legalább fél órát, ezzel előcsalogathatja a rejtett ízeket is.
Minimum rendelés: 15d...
7 400 Ft/kg
}
|
|
Tételek megtekintése: 1 - 7 / 7 (1 oldal)